dilluns, 29 de setembre del 2008

"Foliadas" gallegues...

il·lustració per un suplement especial de la Directa sobre les "Foliadas" gallegues, que és una mena de jornades d'agermanament galaico-català, anb cultura, lluïtes comunes, etc.

Per més informació de les jornades visita:

http://www.galiciae.com/nova/17362.html


dimarts, 23 de setembre del 2008

demà amb els Borinots!


doncs si! demà cap a les 11h del matí, tothom a la plaça Sant Jaume a fer pinya amb els Castellers de Sants! i em penso que avui al vespre a l'assaig del famós 3d9f... aviam si akest any si!

salut companys!

karles

dilluns, 22 de setembre del 2008

un punt de vista diferent?

il·lustració per a la Directa (Karles)
Text original:

Pau Alabajos i Ferrer, cantautor i secretari del Col·lectiu Ovidi Montllor (COM)

per a la Directa

A Brussel·les, el passat 11 de juliol, va haver-hi un concert molt especial en la Gran Plaça, diversos grups i solistes que canten en neerlandés (idioma parlat per vint-i-quatre milions de persones). És l'idioma oficial de la Regió Autònoma
de Flandes, situada a la vora sud-est del Mar del Nord.

Concert emmarcat dins d'una jornada de reivindicació identitària, política i cultural: el dia 11 de juliol es commemora la victòria d'una milícia flamenca, formada per camperols i artesans, enfront de l'exèrcit francés comandat pel rei Felip IV, que pretenia annexionar-se el comtat de Flandes a les possessions de la Corona. Estem parlant de la Batalla dels Esperons d'Or, que va tindre lloc l'any 1302.

Actualment un 90% de la població parla francés i un 10%, neerlandés.

Imagineu-vos el pròxim vint-i-cinc d'abril, convoquem una manifestació a Madrid per reivindicar més autogovern i montem un macroescenari en la Puerta del Sol perquè hi actuen els grups i solistes més destacats de l'escena musical en català. Posats a fer política ficció, s'haurien d'habilitar unes exorbitants mesures de seguretat perquè aquesta jornada d'afirmació nacional i cultural no acabara a galtades. Els diaris anirien plens d'articles apocalíptics, les ràdios escalfarien l'ambient amb els discursos cavernícoles dels gurús de la comunicació i els partits i grupuscles d'extrema dreta esmolarien les navalles.

Crec que ens falta una miqueta de perspectiva a l'hora d'analitzar la nostra situació política concreta, em fa l'efecte que ens deixem portar per les circumstàncies conjunturals i ens costa reflexionar amb distància. Pense que establir analogies amb altres projectes d'autodeterminació que afecten diversos estats-nació europeus contemporanis ens facilita l'abstracció i ens ajuda a qüestionar-nos el paper que juguen les fronteres estatals dins de la Unió Europea del futur, aquella que ha de respondre a les exigències de sostenibilitat de la mundialització econòmica i que ha d'edificar les bases de la convivència entre els pobles i cultures del nostre continent.


dimarts, 16 de setembre del 2008

Dret al propi cos

Il·lustració per a un article sobre l'avortament, el dret de decidir sobre el teu propi cos....
del suplement del setmanari Directa.



diumenge, 14 de setembre del 2008

11 de setembre

Algun dia la gent d'aquest país podrà descansar dels seus esforços per recuperar l'ús d'una llengua en comptes de ser atacada per intentar que sobrevisqui. Algun dia, la gent d'aquest país podrà decidir si vol símbols, tributs, banderes, reis o presons en comptes d'haver de viure aquestes imposicions espanyoles. Algun dia, la gent d'aquest país podrà celebrar el seu dia de llibertat en comptes d'haver de recordar que encara està sotmesa.


http://bcn.indymedia.org



dilluns, 8 de setembre del 2008

retorn...

tornant a comentar el retorn a la vida quotidiana (de la majoria de la gent alemys)... el retorn a les escoles, a les classes, es fa evident tot passejant pels carrers a mitjans de setembre... però què els depararà als estudiants el curs vinent?!



il·lustració per al Racó Il·lustrat de la Directa

dimecres, 3 de setembre del 2008

reedicions...


Doncs la reedició en format mega gran d'una vella glòria... amb acrílics sobre tela

ciau!

dimarts, 2 de setembre del 2008

tornem!

doncs si, tornem. Tornem potser a la monotonia? a la feina? al curs? a la ciutat?
Tornis on tornis, akest mes tothom (o la gran majoria) hi torna.

Balanç de l'estiu: no massa bo, però un estiu més que ha passat i ara toca posar-se les piles. No entraré a explicar res de res, només penjaré dibuixos, com ja vaig dirvurus.

En breu començaré la "nova" producció... així que atents al blog i fins aviat.


Karles